Kort beskrivelse (DK)

Page

Velkommen til min blog!

Jeg håber der er noget af interesse for alle med kærlighed til Shakespeare, teater, film og kunstneriske udfordringer og udvekslinger.

Jeg er Shakespeareforsker, skuespiller og foredragsholder med base i London, hvor jeg arbejder med forskning og undervisning som lektor ved Surrey Universitet, men med  fortsat tætte forbindelser til Danmark. Jeg færdiggjorde min Ph.d. afhandling om følelse og medfølelse i Shakespeares teater i 2015 med forskellige forskerophold blandt andet ved Shakespeare Instituttet i Stratford-upon-Avon i hjertet af Shakespeareland.

Medfølelse var et kontroversielt emne på Shakespeares tid, ikke kun i forbindelse med teater. Man kunne basalt set ikke blive enige om, hvorvidt det særlige fænomen at mennesker er i stand til at ’føle med hinanden’ var godt eller skidt. Og ved at se på hvordan man historisk har forsøgt at forstå og definere medfølelse, kan vi også opnå en mere nuanceret forståelse i dag, hvor begrebet medfølelse fortsat er ekstremt aktuelt i mange forskellige sammenhænge.

I 2016 modtog jeg Aarhus Universitets Forskningsfonds Ph.d. Pris for min forskning, som jeg også fortæller om her.

Udover det særlige fokus i min forskning på medfølelse, har jeg arbejdet med Shakespeare i mange forskellige sammenhænge, ikke mindst praktisk på teater og film, og jeg har altid fundet megen inspiration i dialogen mellem den praktiske og den teoretiske forståelse af disse fabelagtige teaterstykker, som stadig – 400 år efter Shakespeares død – betyder så meget for så mange. Vi bliver simpelthen aldrig færdige med at overraskes over hans aktualitet og indsigt og med at lade os inspirere!

Jeg er også meget interesseret i Shakespeares betydning i dag som et globalt kulturikon og ikke mindst i hans betydning i Danmark og Norden. Det sidste emne har jeg udforsket blandt andet som organisator af en stor international konference om ’Shakespeare and Scandinavia’ i London, 2015, og som kurator af udstillingen ‘Hamlet at Elsinore 1816-2016’, vist i forbindelse med Shakespeare400 festivalen i London, 2016, og York International Shakespeare Festival, 2017.  Se anmeldelser af udstillingen her og her.

Jeg har udgivet artikler om disse emner og andre i en række internationale tidsskrifter og flere af mine foredrag og akademiske biddrag kan findes som lyd – og filmoptagelser.

 

 

Advertisements